ninjor

Vi  ninjafeminister  kommer att driva den här bloggen tillsammans.

Vi har skapat ett nätverk som arbetar aktivt med att visa vad feminismen VERKLIGEN går ut på.

Vi synliggör ojämställdheten, som drabbar både kvinnor och män och ”kastarkaststjärnor på dem som förtjänar dem (människor som uttalar sig dumt eller dåligt om feminismen, visar sin okunskap i frågan eller nedvärderar andra människor). Vi skickar också Ninjahjärtan till människor och organisationer som föregår med gott exempel och som verkligen vågar ta strid för att uppnå rättvisa.

Vi är ett gäng kvinnor och män i olika åldrar, med olika livserfarenheter, som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp jämställdheten. Vi vill göra feminismen begriplig och visa vad det egentligen handlar om. Vi vill konkret visa och förändra de olika villkoren för kvinnor och män och uppmuntra alla att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas.

Det handlar om LIKA ansvar, rättigheter, skyldigheter och makt oavsett kön!!

Vi accepterar inte längre skillnader bara för att vi råkar födas som kvinna eller man!

Välkomna till vårt nätverk!

—–

Birgitta Axelsson Edström – beteendevetare och  politiskt engagerad sedan många år. Jag blir mer och mer medveten om att alla orättvisor kan och ska arbetas bort. Varför i all världen ska vi behålla något som är dåligt och som raserar så mångas livsmöjligheter? Vi ska inte nöja oss med att ha det på det viset! Är gift med en liberalfeminist och har en dotter, brinner för kyrkan, körsången, musiken, rättvisan och kärleken. Bloggar på http://birgittaaxelsson.blogspot.com/ och nås på e-mail birgitta.axelsson.edstrom@gmail.com.

Laura Roch – Laura Roch – en tjej född 1988. Bor i Partille tillsammans med sin make, 4 katter och en hund. Djurvän, stolt feminist och studerande (biblioteks- och informationsvetenskap samt förskollärarprogrammet). Älskar att läsa böcker, se bra filmer och umgås med nära och kära. Hatar orättvisor och försöker ändra på den galna världen vi lever i… Bloggar på http://dreamsaboutlife.com om allt mellan himmel och jord.
Nås lättast på laura@roch.se eller Twitter https://twitter.com/popinopka

Mariann Karlsson – en sann socialist som alltid försöker leva som jag lär. Nås på mobil 073-819 6807 och på mail mariann_k@hotmail.com. Står med båda fötterna stadigt på jorden och brinner för alla samhällsfrågor som kan göra världen mer rättvis och då speciellt när det gäller rättvisa mellan könen. Jobbar i sjukvården och närmare än så kan man nog inte komma den sanna verkligheten. Jag har varit engagerad politiskt i många år. Det är roligt, lärorikt men jobbigt när politiken inte utvecklas åt rätt håll.
Jag behöver verkligen ett vänsternätverk i mitt liv just nu som förstår mig, peppar mig och tröstar mig. Ett nätverk som diskuterar feminismen ur alla perspektiv och vill hitta positiva lösningar för att minska ojämställdheten. Jag är stark, men tillsammans med mina ninja-vänner blir jag ännu starkare. Vi kallar oss faktiskt inte Ninjafeminister för skojs skull!

Susanne Johansson – var namnet. Den första gången jag blev kallad vänsterradikal feminist var när jag kom som ung (nåja) student till Uppsala. Tack sa jag. Och det har jag varit stolt över sedan dess. Jag hade länge funderat över livets orättvisor och hur det kom sig att inte alla människor hade lika värde. På historicum i Uppsala fick jag ord för all min frustration och mina tankar: patriarkat, sexism, kapitalism, postkolonialism etc. Att motarbeta förtryck av alla dess slag är något jag försöker arbeta med såväl vetenskapligt som politiskt men framförallt vardagsnära. Jag tror att det är i vardagen vi kan göra skillnaden, genom att ha nolltolerans för all form av diskriminering och förtryck och jobba för allas lika värde. Att det numera finns ninjor som är redo att stödja och har sina kaststjärnor i beredskap underlättar den kampen mer än jag kan uttrycka i ord. Jag finns på mobil 070-713 5127 och på mail susajoha@spray.se.

Christine – var i ungdomen engagerad och ”arbetade” socialt bland mina egna vänner och bekanta utan att tillhöra någon grupp. Det fanns bara där hos mig, helt naturligt.
Har utbildat mig och jobbat inom skola och barnomsorgen där jag reagerade starkt på de orättvisa (och dessutom låga) lönerna.
Jämställdhet är för mig väldigt naturligt, likväl som att var o en gör vad den är bäst på och tycker mest om – vardagsjämställdhet.
Likväl tycker jag att könet egentligen borde spela mindre roll, vi är alla människor och borde självklart ha samma förutsättningar – så är det inte idag.
Jag är sedan några år sjukskriven och har iom den sjuka sjukförsäkringen blivit engagerad i kampen för ett humanistiskt och socialistiskt samhälle.
På nära håll har jag fått uppleva enorma orättvisor mellan könen.
Är politiskt aktiv.

Ulf Szymanski – Egen företagare i Berlin (trädgårdsmästare ), därefter blev jag sjukgymnast. Jag flyttade till Sverige 2009 och jobbar som personlig assistent i Borgholm. Gift sedan 1990, och har ett barn.
Jag är övertygad om att alla människor, oavsett vilken etnicitet, religion eller kön de tillhör, har samma värde. Det gäller helt enkelt att se till att förutsättningarna är så goda för alla, och därför är jag med i nätverket. Du når mig via mail på szymanskiulf@gmail.com och på mobilnr 070-519 9777.

Lise

Tina

Agneta – Jag är 33 år gammal, har 2 barn och bor med min sambo i Ruda. Jag jobbar som undersköterska/lastbilschaufför på timbasis. Inom dessa yrken ser man tydliga skillnader, som lastbilschaufför får jag alltid ALLA arbetskläder och skor av arbetsgivaren men som undersköterska får jag banne mig ordna sånt själv. GALET! Det finns många såna här typexempel som jag stör mig på men ska inte bli långrandig =)

Ulf  – Kommunfullmäktigeledamot i Oskarshamn för Vänsterpartiet,  lokalordförande i partiföreningen i Oskarshamn och ledamot i distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet Kalmar län.
Uppvuxen med en pappa som utan snack drog på sig förkläde och fixade i hemmet. Jag är upp uppvuxen med jämställdhet helt enkelt. 
Detta ska föras i hela samhället och där lagstiftning måste till så ska vi driva på det!

Kerstin – Bor med mig själv, änka sedan 1997 och har 2 söner och 4 barnbarn varav 1 är bonusbarnbarn. Slutade mitt arbete 2010 på landstinget efter 25 år och är nu pensionär. Jag arbetade de sista 12 åren som facklig inom Vision på heltid och de sista åren som ordförande. Ett inspirerande arbete som jag gärna hade fortsatt med men åren sätter ju stopp enligt arbetsgivaren. Har varit fritidspolitiker och för ett antal år sedan arbetat med Kvinnojouren, varit övervakare och kontaktman.

Rättevisefrågor har alltid legat mig nära, att se människors lika värde. Är feminist uti fingerspetsarna. Jag har under mina fackliga år förhandlat kvinnor och mäns löner och arbetstider och jag kan bli ”galen” när jag ser och hör att man inte har kommit ett steg framåt i jämställdhetsarbetet. Så länge jämställdhet inte är till ”fullo” blir både kvinnor och män kränkta i olika sammanhang. Detta är min uppfattning och jag kan tycka att det är sorgligt att vi år 2014 fortfarande kämpar för lika rättigheter och jämlikhet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s