Dags att agera!

feminismEn 16-årig tjej sätter in en annons om att sälja sex. 76 män i olika åldrar svarar, och en hel del av dem bryr sig inte ens om att dölja sin identitet. Den allmänna uppfattningen verkar vara ”det är väl inte så farligt”. Man kan alltså tänka sig att köpa sex av en tonårig tjej, ungefär på samma sätt som man handlar städhjälp eller balkongmöbler. Vara som vara, inköp som inköp. Läs mer på länken på http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/76-man-nappade-pa-erbjudandet%284213752%29.gm

Det här handlar inte om 76 störda män. Det handlar om ”the man next door” med jobb, hem, vanliga relationer och ett socialt liv som de flestas. Det är då synen på sex och på kvinnor som får en att tänka till både en och två gånger. Hur långt har vårt samhälle egentligen kommit?

Att köpa sex, främst från kvinnor, har troligen varit möjligt sedan mänskligheten tog sina första stapplande steg. Det finns otaliga exempel beskrivna i urgamla källor, och samma beteende fortsätter, långt efter det vi så stolt kallar ”upplysningen”. Idag finns det till och med politiker som säger sig vara seriösa och som anser att sexindustrin, dvs att sälja sex, är att jämställa med vilken annan privat verksamhet som helst. Det handlar om avtal mellan vuxna och fria människor hävdas det och sådant ska inte Storebror lägga sig i. Säger man alltså.

Nu är det så att många storebröder faktiskt lägger sig i. De är nämligen de 76 män som ville ha 16-åringen.  Med Storebrors goda minne, inte offentligt men väl under täcket, finns en stor acceptans för sådant beteende. Det är nämligen ”inte så farligt” att utnyttja en 16-åring som behöver pengar. Tack och lov så finns inte den här 16-åringen, men det finns många fler, både yngre och äldre, som i allra högsta grad finns och som gör på samma sätt och som låter sig utnyttjas i sin skam och som därmed inte anmäler köparen.
Ja, hur långt har vårt samhälle kommit? Långt. Långt ner i skiten. Är det fler än jag som vill vända på skutan och segla i rätt riktning, FÖR ett värdigt samhälle där kvinnor och män värderas högt och lika, där det inte är OK att köpa sex av folk som inte ser någon annan utväg när kassan är skral och där det finns gränser för vad som är varor på en marknad? Häng på då! Utan kamp, motstånd och en himla massa oväsen kommer vi aldrig att nå våra mål!

Kvinnor ska inte säljas på marknaden, vare sig i den vanliga världen eller i cyberspace, men säger vi inget, kämpar vi inte emot, gör vi inte vad vi kan så kommer realisationen att fortsätta och kvinnovärdet devalveras alltmer. Kom igen nu, det räcker. Det har det förresten gjort väldigt väldigt länge…. Och nu är det tid för aktion!

/Birgitta
Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s