Halva makten och hela härligheten!

TofsNinjaI år är det val två gånger (vår och höst) och tack vare tidigare kvinnors kamp får även kvinnor rösta. Det var inte självklart för 100 år sedan! Jämställdhet är en fråga som kvinnor tyvärr får ta det största ansvaret för fastän den borde ligga i allas intresse. Mänskligheten tjänar ju på jämställdhet, åtminstone i det stora och mänskliga perspektivet.

Men, har kvinnor och män lika mycket makt? Nej. Det finns minst lika många kompetenta kvinnor som män, men i verklighetens värld får kvinnor slåss om platserna, hamnar sällan överst på partiernas listor och blir så gott som alltid ifrågasatta. Kvinnor måste bevisa sin kompetens medan männens tas för given. Så ska det inte vara!

Vi ninjafeminister vill att alla kvinnor ska räknas som människor också, inte bara som kvinnor. I vår värld är det kompetens och lämplighet, och inte kön, som avgör vem som får makt och möjlighet att styra samhället. I vår värld har kvinnor och män samma härliga möjlighet att jobba med demokrati!

Snart är det val. Rösta på ett parti som menar allvar med jämställdhet bortom de fina orden. Rösta på ett parti som värderar kvinnors och mäns kompetens enligt samma måttstock. Rösta på ett parti som begriper att demokrati och rättvisa inte betyder ett dugg om inte kvinnor och män får samma chans!

Mariann Karlsson, Birgitta Axelsson Edström, Lise Kroer, Kerstin Ljungberg, Thore Berggren, Ulf Åman, Laura Roch och Emmy Axelsson Hyltén
Ninjafeministerna
Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s