Kasthjärta skickat till Maria Sveland: Tack för dina insatser!

Vi är ett gäng kvinnor och män i olika åldrar med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. En åtgärd i detta arbete är att skicka en symbolisk kaststjärna till organisationer eller enskilda personer som genom handling och ord förstärker ojämställdheten mellan män och kvinnor. En annan åtgärd är att skicka ett hjärta till den eller dem som har gjort något riktigt gott som främjar en rättvis värld där kvinnor och män värderas lika och med respekt.

Till Maria Sveland:Sveland hjärta

Vi har följt din gärning och läst dina böcker och efter att sett din medverkan i Sommarpratarna blev det än mer tydligt för oss vilken kamp detta har varit. Vi känner så väl igen fenomenet: När det gäller feministiskt arbete så blir även hoten riktade mot kvinnan som kön. Näthatet existerar på bred front, men det finns, vilket du så väl påpekat, en skillnad mellan de hot som män och kvinnor utsätts för. När det gäller kvinnor används epitet som direkt fokuserar på våld, makt och förnedranden. Hatet visar sig på ett grövre sätt, hoten känns i själ och hjärta och kvinnor skräms många gånger till tystnad om det inte finns stödjande strukturer runt omkring. 

Vi vill genom denna enkla gest visa dig vårt helhjärtade stöd genom att tilldela dig ett ”ninjahjärta”. Om du skulle vilja bli vår hedersmedlem blir vi mer än stolta. Tack för dina stora insatser för ett utvecklande, rättvist och jämställt samhälle!

/Ninjafeministerna
Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s