Vi har en dröm….. och utmanar partierna!

feminismOm knappt ett år är det val till riksdag, landsting och kommuner. Vi vet att listorna håller på att spikas nu på olika håll även om man kommit olika långt i nomineringsprocesserna. Vi har en dröm…..

Om att 2014 blir det valår då de politiska partierna har tagit snacket om allas lika värde på allvar och omsatt det i praktiken. Om att det finns kandidater av båda könen på valbar plats, och att de står där inte på grund av kön utan tack vare sin kompetens, sin vilja och sin kämpaglöd. Om att män med makt äntligen förstår att deras roller och positioner kan ifrågasättas utan att det drabbar de potenta kvinnor som gör det.

Vi har en dröm om att kvinnor på allvar ses som något annat än prydnad, alibi och utfyllnad och istället kan mötas av självklar respekt. Vi har en dröm om att kvinnor kan ses som potentiella makthavare trots att de därmed utmanar det patriarkala mönstret och trampar på ömma patriarkala tår som har en smärttröskel som påminner om Prinsessan på ärten.

Vi undrar om de politiska partierna har kommit långt nog för att kunna bidra till att uppfylla den drömmen? Det vore inte bara tacksamt, utan helt nödvändigt om vi ska kunna ta politiken på allvar, vilket aktörerna i ett äkta demokratiskt system faktiskt förtjänar.

Birgitta Axelsson Edström, Vivan Karlsson, Susanne Johansson, Mariann Karlsson, Tina Wennberg och Eva-Britt Svensson
Ninjafeminister i Kalmar/Kronoberg

 

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s