Kaststjärna skickad: Kvinnor ska inte kontrolleras!

Anders Östlund, aktiv i Sverigedemokraterna i Örebro, använder Nerikes Allehanda för att torgföra sina åsikter. Budskapet är osedvanligt solklart: Kvinnor har för stor frihet.DSC01710

Sverigedemokraterna i Örebro anser tydligen att kvinnors sexualitet är ett stort problem. Den är ett så stort problem att den måste kontrolleras av sverigedemokraternas företrädare. Östlund rentav gödslar med råden. Unga kvinnor ska inte ha sex, och är det så att de inte kan stå emot så ska de föda de barn som de så uppenbarligen vill ha. Preventivmedel framställs som ett samhällsfientligt fenomen som bara används av kvinnor med låg moral.

Det är inte preventivmedlen som är samhällsfientliga, det är Sverigedemokraternas politik som är människofientlig. Anders Östlund (SD) har med flera meter passerat gränsen för vad som är anständigt. Att läsa Östlunds artikel ger en känsla av att göra en tidsresa över 100 år tullbaka i tiden, något som i och för sig inte är ovanligt när man ser vanliga SD-argument i hjärtefrågorna invandring, mångfald och jämställdhet. Kanske ska vi i själva verket vara tacksamma för att Östlund är så tydlig med sina åsikter om unga kvinnors mänskliga rättigheter?

Nej, politiska åsikter som andas kvinnoförakt ska bemötas, skärskådas och smulas sönder. Annars kan ogräset växa sig både starkt, högt och över alla bredder. Anders Östlund (SD) sprider en argumentation som skuldbelägger kvinnor för att de använder den frihet som anses självklar för män. Sverigedemokraterna som nationellt parti tar inte avstånd från åsikterna. Sådant kan man inte låta passera obemärkt.

Från Ninjafeministerna

Vi är ett gäng kvinnor och män i olika åldrar med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. En åtgärd i detta arbete är att skicka en symbolisk kaststjärna till organisationer eller enskilda personer som genom handling och ord förstärker ojämställdheten mellan män och kvinnor.

Att ifrågasätta kvinnors självklara frihet att i respekt för sig själva och andra använda sin sexualitet föranleder en kaststjärna från Ninjafeministerna. Vårt budskap till Anders Östlund och hans parti är: Gör bot, gör bättring. Säg JA till rättvisa mellan kvinnor och män och NEJ till stenåldersvärderingar som skuldbelägger fria kvinnor!

/Ninjafeministerna
Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kaststjärna skickad: Kvinnor ska inte kontrolleras!

  1. Erik skriver:

    Tror inte att Ni däremot skulle kritisera ett Islamistiskt parti. Då kan man inte göra karriär..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s