Machomarängens magplask

rött feministmärke”Det var då en välsignad jul” säger Karl Bertil Jonssons ömma moder i TV på julafton. Nu säger jag ”Det var då en avslöjande helg”. Den gångna helgen bjöd på information i form av förtal som inte ger några vibbar åt det välsignade hållet, snarare tvärtom. Det var då en avslöjande helg.

Det vi har bevittnat är nämligen en gläntad garderobsdörr. Det är inte två isolerade vuxna gossars flams och trams som går för långt, det är en offentlig manifestation av en värdegrund som existerar och har vuxit länge i högsta välmåga. Utan en stödjande och uppmuntrande miljö hade den naturligtvis inte kunnat överleva. Det är därför det är märkbart tyst från signifikativa håll, och det är därför de två herrarna ifråga tror att det räcker med en ursäkt.

Men det gör det inte. Vi behöver helt enkelt spränga hela garderoben och hantera demokratin och opinionsbildningen i öppna landskap. Den maktfullkomliga machomarängen som har innefattat det heliga maktbrödraskapet har i allas åsyn landat i öppet hav med ett gigantiskt magplask och det kan inte ursäktas. Det står ju klart och tydligt för alla: Vi har närt, inte en kommunist som Karl-Bertil Jonsson, utan en gigantisk gökunge med massvis med makthunger vid vår barm. Vi har i vår genusblinda välmening låtit kvinnoföraktet bli en naturlig del av jargongen i maktklustren. Nu både ser och hör vi det.

Kanske kan det i sig leda till att något viktigt händer. Kanske kan vi inte längre blunda för verkligheten. Kanske kan vi sätta stopp för sexuella kränkningar riktade från män till kvinnor? Kanske har vi fått en gyllene chans att agera FÖR rättvisa och MOT oschyssta metoder, skitprat, sladder och andra härskartekniker? Kanske kan vi nu ÄNTLIGEN fatta att det är förtalet och nedvärderingen som är fel och inte den person det hela handlar om?

Låt oss då göra det. Vi kan börja direkt och rensa i vår egen omgivning. Vi behöver sannolikt inte gå så långt för att hitta arbetsuppgifter att utföra. Det kanske kan bli en välsignad värld till slut, även för kvinnor.

/Birgitta 

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s