Ammande kvinnor ska inte gömmas!

0rgO26ghFacebook har fått kritik för att ha plockat bort bilder på ammande mammor som visar för mycket av brösten och dessutom hotat dem med uteslutning.
Flera tusen användare har protesterat genom att ansluta sig till en protestsida på just Facebook, där de undrar på vilket sätt amning är oanständigt. I synnerhet i jämförelse med många andra bilder över hela Facebook som verkligen är oanständiga.
Ammande mödrar har också protesterat i verkliga livet utanför Facebooks högkvarter i Palo Alto, Kalifornien, och utanför Facebooks huvudkontor i Austin i Texas.
Enligt policyn så måste nakna bröst vara ”i aktivt bruk” om de ska visas på facebook. Vi kan i vår fantasi se de bilder som DÅ skulle kunna godkännas, med DOM kriterierna!
Vad är det för fel med ett naket kvinnobröst som visas i samband med amning? Är det inte just det kvinnobröst är till för?

Men även i riktiga livet kan kvinnor drabbas, som i kommunfullmäktige på Gotland.
Det hela började med att ett antal fullmäktigeledamöter reagerade negativt mot att en nybliven mamma ammade i plenisalen. De framförde sina synpunkter till fullmäktiges kvinnliga ordförande, som i sin tur talade med mamman.
– Självklart ska man få ha med sina små barn till ett möte, vi vill ju ha unga kvinnor i politiken och unga kvinnor föder barn. När barnen är riktigt små sover de ju mest och stör inte så mycket. Men man kan ju visa hänsyn mot dem som tycker det är stötande med amning genom att vara lite diskret, kanske lägga en filt över bröstet när man ammar, sa hon i en intervju.

På Gotland genomförde föreningen Amningshjälpen en amningsmanifestation i protest.
– Amning väcker mycket känslor och kan kännas väldigt privat att titta på – men då är det väl bara att titta bort? Frågan är vilken sorts samhälle vi får om vi börjar sortera bort människor för att de inte ska störa, sa föreningens kvinnliga ordförande.
Så i samband med kommunfullmäktiges sammanträde samlades flera mammor med barn på åhörarläktaren. När barnen blev hungriga så ammade mammorna.

Överallt i världen sker kränkningar av ammande mammor. I Costa Rica blev en ammande kvinna bortkörd från ett köpcenter då hon gav sitt barn mat.

Hon fick uppbackning av flera andra mammor som protesterade genom att sätta sig utanför och amma. Allt filmades och spreds via cyberrymden. Köpcentret tvingades därefter backa efter proteststormen.
Samtidigt försöker myndigheterna runt om i världen öka antalet ammande mödrar….. men de ska inte synas..
”Det finns många myter och tabun runt amning, men egentligen är det en ren kärlekshandling. Det vackraste en mor kan göra och samtidigt det bästa för barnet!” 
Ja, så uttryckte den bortkörda mamman sina känslor.
Vi kan bara hålla med henne!
Ammande kvinnor ska inte gömmas!

/Mariann och Nicole

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s