Vuxnas ansvar är också mäns ansvar

”Den man som anser sig vara en man men sedan gömmer sig bakom ord, bakom förolämpningar, bakom hot och trakasserier … är inte en man. Det är en fegis. En osäker liten person som saknar värdighet och stolthet. Jag anser mig vara man nog att tycka så. Och jag känner att jag behöver ta ställning. För mina söner, för mig själv och för det samhälle jag vill leva i.” (Daniel Medoza)

rött feministmärkeNej, det räcker inte med att le och sedan spotta ur dig vad du vill om du är anonym eller om kvinnan i fråga inte hör vad du säger.

Jag önskar att fler tänkte som den här mannen. Jag önskar att fler kunde anstränga sig lite hårdare för att deras barn aldrig ska behöva minnas dem som fegisar.

Jag önskar att fler män än Daniel kunde förstå att  ”de måste anstränga sig lite hårdare för att visa barn och ungdomar att det finns män som inte är sådana. Att det finns män som alltid försöker visa respekt och hänsyn. Att det finns män som inte bara för att det är en självklarhet och en skyldighet, utan även därför att kärleken till ens egna barn innebär att alltid, utan undantag, visa deras mor respekt, omtanke och hänsyn. ”

/Christine

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s