Mycket att göra!

År 2010 invigdes den nya idrottsplatsen i Lindsdal. Det var en satsning som jag och mina kamrater i Vänsterpartiet Kalmar hade slagits för i många år tillsammans med föreningen. Lindsdals IF bedrev verksamhet på flera håll i samhället, på undermåliga planer och i allt annat än brukarvänliga omklädningsrum och klubbhus. Det var en investering som verkligen behövdes, och efter många års tjatande så blev det hela verklighet med konstgräsplan, gräsplaner och ett mycket fint klubbhus. Tyvärr blev det lite tjafs lagom till invigningen. Det visade sig nämligen att föreningen hade sålt namnet på kommunens idrottsplats till ett lokalt företag. Jag reagerade skarpt. Så kan man helt enkelt inte göra. Man kan inte sälja något som man inte äger. Dessutom har det här namnet hängt med i annonseringen ända sedan dess, trots det uppenbart felaktiga och rent lagstridiga förfarandet. Jag förstår att föreningen behövde pengar, men man bör ändå välja rimliga inkomstkällor.

Nu visar det sig att föreningen har ännu större problem. Man väljer av ekonomiska skäl att låta elitdamlaget i division ett att börja om i seriesystemet. Herrarna sitter kvar i orubbat bo. Även om jag tycker att det är extremt tråkigt så är det ju inte överraskande. Det är så himla typiskt att det är damerna som får stryka på foten när det finns herrar att ta hänsyn till. Känner vi igen oss från andra håll i vår värld? Den som svarar nej på den frågan har nog inte öppnat ögonen än.

Varje förening sköter sin verksamhet på ett självstyrande sätt. Det är en viktig princip, men att folk tycker en massa får man nog stå ut med. Jag har också åsikter. Det självklara för en förening är nämligen att alla bidrar till såväl framgång som motgång, men här låter man elitdamerna betala. Det är ingen positiv signal. Något annat som man bör betänka är hur man i ett lite större perspektiv ska hantera regionens damfotboll så att den blir konkurrenskraftig. Tyvärr kan beskedet från Lindsdal försvåra den diskussionen. Jag är bekymrad.

Fast mest bekymrad är jag över att den grundmurade ojämställdheten och den självklara patriarkala strukturen har ett så starkt grepp över vårt sätt att hantera varandra och våra gemensamma angelägenheter även 2012. Det finns mycket att jobba MED och FÖR, mina vänner, om vi ska uppnå ett rättvist samhälle. Låt oss, vi som vill och vågar, göra det!

/Birgitta

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s