Ny kaststjärna på väg: Vad beror det på att män slår kvinnor?

Hur kan man vara blind för det patriarkala systemets effekter? Hur är det möjligt att man som tänkande individ bagatelliserar ojämlikheten och orättvisorna? Hur kan man hävda att hälften av alla människor ska stå ut med den andra hälftens övergrepp, förnedranden och kränkningar? Hur ska vi kunna uppnå rättvisa och kunna ge alla, män som kvinnor, möjlighet att välja och skapa sina egna liv om vi inte vill se hur det är ställt?  Hur kan man vara så hjärtlös?

Du Ulf Brunnberg har passerat gränsen för vad som är acceptabelt. Du menar att det är feminismens fel att en häktesvakt blev dödad genom 38 hårda slag mot kroppen. Den självklara sanningen är ju i stället att det är patriarkatet och de patriarkala värderingarna som genomsyrar vårt samhälle som bär ansvaret för att våld brukas mot just kvinnor! Och dessutom, i det aktuella fallet hade det ju inte hjälpt om häktesvakten varit en man. Om bemanningsbudgeten är så slimmad att man måste arbeta ensam som väktare bland våldsbenägna kriminella så har nog könet en underordnad betydelse för riskfaktorn.

Är det så svårt att inse att det är våldet som är det felaktiga, och inte att offret sköter sitt jobb? Hur ska man kunna få stopp på våld och övergrepp om man vägrar att se det självklara, nämligen att män slår kvinnor för att de helt enkelt bär på en kultur och på värderingar som säger att det är OK att ge kvinnor skulden för mäns tillkortakommanden? Hur kan kampen för rättvisa mellan könen ses som en orsak till det ena könets kränkningar av det andra?

Från Ninjafeministerna

Vi är ett gäng kvinnor och män i olika åldrar med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. En åtgärd i detta arbete är att skicka en symbolisk kaststjärna till organisationer eller enskilda personer som genom handling och ord förstärker ojämställdheten mellan män och kvinnor.

Att hävda att feminismen och kampen för lika rättigheter mellan män och kvinnor bär skulden för att våld brukas mot kvinnor på arbetsplatser föranleder en kaststjärna från Ninjafeministerna. Vårt budskap till Ulf Brunnberg är: Gör bot, gör bättring. Säg JA till rättvisa mellan kvinnor och män och NEJ till våld riktat mot kvinnor!

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s