Tjejer ska få vara tjejer och killar ska få vara killar!

Många tycks tro att jag som ninjafeminist vill att kvinnor ska ha MER makt än män. Inget kan vara mer fel.

En ninjafeminist tycker nämligen att kvinnor och män är LIKA MYCKET  värda och ska därför värderas lika inom ALLA områden och därför måste vi nog börja förändra synsättet på hur vi ser på BÅDE oss vuxna OCH barnen.

Trots att många av oss numera tycker att tjejer och killar bör behandlas lika så gör vi fortfarande inte alltid det i praktiken.

Tjejer ska inte behöva ha större krav på sig att prestera bättre i skolan. De ska inte behöva använda silkon och botox för att duga. De ska känna att de duger för sin egen skull och få chansen att bygga upp sin självkänsla. Jag tycker att även tjejer ska kunna prata högt och ta för sig och klä sig som de vill utan att trakasseras.

Killar behöver också omgivningens förväntningar och stöd för att få tillräcklig motivation att prestera bra. Jag tycker att även killar ska få beröm för sina kläder eller sitt omhändertagande lika mycket som tjejer och jag tycker att rosa färg passar alldeles utmärkt på killar.

Det är hög tid att vi ändrar synen på hur en tjej och en kille ska vara. Jämställdhet är viktigt BÅDE för tjejer OCH killar. Som ninjafeminist tror jag inte att den biologiska skillnaden är så stor mellan könen. Jag tror inte att tjejer och killar föds med olika egenskaper. Jag tror i stället att det är våra förväntningar och föreställningar som påverkar och formar våra barn att bli på ett speciellt sätt.

Det finns en hel del att göra för att få ett jämställt samhälle. Jämställdhet handlar om lika värde oavsett vilket kön vi har, det handlar om demokrati och makt och allas rätt att räknas i samhället.

Tjejer ska få vara tjejer och killar ska få vara killar utan att behöva rutas in i ett visst beteende och mönster utifrån sitt biologiska kön och därmed förlora sin rätt att vara fullvärdig människa.

/Mariann

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tjejer ska få vara tjejer och killar ska få vara killar!

  1. Laura skriver:

    Väldigt bra skrivet Mariann!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s