Tydligen svårt….

”Sommar, sommar och sol……” och en massa fylla, kvinnomisshandel, våldtäkter och till och med mord. Nu har vi nyhetsmatats under en period med vidriga övergrepp mot kvinnor. Man blir så ledsen…. Och så vet man samtidigt att medan vi läser om kvinnor som har mördats, förföljts, våldtagits och utsatts för bränder så finns det många många fler som vi INTE får läsa om. Det handlar om alla dem som tiger och lider. Mörkertalets omfattning är nog långt större än vi tror.
JA, landets kvinnojourer MÅSTE få utökade resurser att ta hand om kvinnor som behöver skydd, men det räcker ju inte ändå. Jag tycker att det är ett fattigdomsbevis att offren för ett av våra allra största samhällsproblem ska vara hänvisade till ideella organisationer och frivilligarbetare. Självklart ska vi gemensamt ta större ansvar. Kvinnojourerna konkurrerar med andra föreningar för att få tag i kommunala pengar. Det är ju skämmigt!
Sedan räcker det ju inte i alla fall. Det är ju inte i bristande resurser hos kvinnojourerna som problemet egentligen ligger. Problemet ligger hos patriarkatet, hos det synsätt som regerar och som säger att det är OK för män att slå, förtrycka, förnedra och frihetsberöva kvinnor. Det är DET vi måste rå på!

Och då räcker inte utökade resurser till kvinnojourerna så långt. Det är självklart ett akut behov som måste fixas, men SAMTIDIGT måste vi ändra attityder, värderingar och traditioner, och vi måste börja med oss själva, i vardagen där vi befinner oss och i alla sammanhang markera och agera. Och DET, mina vänner, ÄR TYDLIGEN SVÅRT.

/Birgitta
Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s