Det ska sjutton till att vara kvinna….

Det ska sjutton till att vara engagerad, ha idéer och vara kvinna. Man måste vara stark som en oxe och kunna arbeta som en häst, och när man lyckas så används det emot en. Ta exemplet Annika Lantz. En begåvad och kaxig kvinna som tar för sig. Vad blir resultatet? Jo, hon blir utmobbad och utfrusen. Det har gått så långt att hon väljer att lämna sitt eget radioprogram, och det är inte första gången hon är utsatt. Läs mer på länken http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15037579.ab Hur ofta händer inte detta??? Kvinnor tvingas på det ena eller andra sättet att ge upp medan män klättrar vidare, skyddade av sina manliga, ”naturliga” och patriarkala nätverk. Man mår illa. Jag mår SPECIELLT illa när jag läser detta samtidigt som jag knaprar i mig min halvårslånga ranson av antidepressiv medicin.Det är en rutten situation våra unga kvinnor möts av när de är på väg ut i livet, men vi måste alla hjälpas åt att förändra eländet. De patriarkala värderingarna som genomsyrar vårt samhälle ska synliggöras och elimineras. Inte förrän vi har nått fram till verklig rättvisa kan vi vara nöjda, och det är precis vad vi Ninjafeminister jobbar för. Eller är det så himla ”naturligt” att mäns behov går före kvinnors? Att män ska skyddas medan kvinnor får stå tillbaka? Att män som använder sina kontakter har ”goda möjligheter” medan kvinnor som gör samma sak ”skvallrar och pratar skit”? Att det ställs hårdare krav på kvinnor än på män och att kvinnor utsätts för dubbelbestraffning både när de lyckas och när de misslyckas? Ju mer man tänker på det, desto mer upprörd blir man.

Och vi ger oss inte. Vi kommer att fortsätta att peka på orättvisor och rena kränkningar. Lita på det! Vill Du också vara med?? Du är välkommen!

/Birgitta

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s