Mitt lås har bara en nyckel!

Jag vågade inte berätta det för någon. Jag skämdes och trodde det var mitt eget fel. Jag hade ju varit intresserad. Hade jag sagt nej? Jag kommer ju inte ihåg det, eftersom jag var rätt så full. Kläderna kan det väl inte ha varit fel på? Alla andra tjejer klär sig ju likadant!

Kanske jag hade visat att jag var intresserad, men vilka signaler hade HAN uppfattat eftersom han tvingade sig på mig MOT min vilja. Hade jag kanske gett honom fel signaler eller inte varit tydlig nog? Jag hade i alla fall inte sagt JA!!!

Jag fattar ingenting och mår så himla dåligt. Det känns som jag inte kan prata med någon alls. Min kropp känns så äcklig och smutsig och jag tycker inte om den längre. Jag känner mig fruktansvärt kränkt. Alla har ju redan tagit killarnas parti och verkar tycka att jag får skylla mig själv. På fotona ser jag inte ut att protestera, men jag var ju full och minns inte riktigt HUR det kunde hända och vet inte NÄR hans kompisar kom in i rummet.

Mina tjejkompisar säger att de nästan kan förstå att de gjorde eftersom jag följde med honom, så jag ville säkert. NEJ! Inte när jag var så full, så jag knappt fattade vad som hände och NEJ- inte med tre på en gång! Jag gråter inombords! Hur kan man FÖRSTÅ en våldtäkt?

Killarna erkände ju! De skickade mig ett sms och hotade med att sprida foton de hade tagit om jag anmälde dem. De spred bilderna i alla fall och spred osanna rykten om mig, ändå åkte de inte fast. Många tycker att tjejer med fler killar är HOROR, men killar med fler tjejer är KUNGAR.

De säger: ”En nyckel som passar till många lås är en bra nyckel, men ett lås som passar till många nycklar är ett dåligt lås”

Vet de inte att meningen är att ETT lås ska passa till EN nyckel!

En nyckel ska bara användas till ett lås och då ska man ha ägarinnans tillåtelse att använda den för att låsa upp. Annars gör man inbrott. Och man prövar definitivt INTE att testa med fler nycklar efter varandra, vad är det för vits med det? VARFÖR undrar inte de, som hör och ser det, om det är något som är fel med dom som äger dom nycklarna?

Jag såg filmen ”Ingen riktig våldtäkt” på TV:n, som handlade om ungdomarnas syn på våldtäkter. Den skrämde mej och – hoppas jag innerligt – flera andra vuxna människor.

Min första tanke var:

HAR VI INTE KOMMIT LÄNGRE???  ….OCH VEM F**N LA I BACKEN!!!

Jag trodde att vi hade blivit klokare, blivit mer upplysta i stället för tvärtom.

Vi vuxna MÄN och KVINNOR måste FÖRKLARA för ALLA ungdomar, tala om vad vi TYCKER och bara acceptera att det är okej att ha sex med någon som har sagt JA!

Det här är ett ansvar för ALLA vuxna!! Det är t.o.m. vår SKYLDIGHET att reagera!!

Vi VILL ju att vår syster, dotter, mamma eller barnbarn ska känna sig trygga och säkra i sina möten med män.

Vi VILL ju att ungdomarna ska respektera varandra och vara rädd om varandra.

Vi VILL dessutom föregå med gott exempel och vara bra medmänniskor.

/Mariann

 

 

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s