Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor ger jag inte mycket för.

Det räcker tydligen med att jag är kvinna, feminist och dessutom tar mig friheten att ha en åsikt för att en del män genast tar sig rätten att trycka ner mig som person, gärna med hot och sexuella anspelningar. Starka självständiga kvinnor är tydligen det farligaste som finns!

Jag är, precis som många andra, otroligt TRÖTT på att könet är så himla viktigt när just kvinnor tycker till. Manliga feminister råkar nämligen inte ut för sexualiserade nedsättande påhopp så fort de tycker något. Undrar förresten vad de får höra?

Män som tar till sexistiska argument i sina kommentarer, för att få makt och kontroll, har nu lagt sig på en alldeles för låg nivå för att jag ska orka bry mig längre, men jag tycker att det är mycket allvarligt att de tillåts fortsätta utan att fler säger ifrån. Där argumenten tar slut tar kränkningarna vid, med ord i stället för slag men det är samma sak. Det är ett val man gör och det valet kan man ändra på.

Jag hatar absolut inte män, men jag är numera fullständigt likgiltig inför kvinnohatande surgubbar som går till personangrepp, kör med sexistiska nedlåtande kommentarer och verkar tro att det som de har mellan benen är det enda allena saliggörande för att få tyst på mig och andra feminister.

De kan inte ha mer fel!

Hatkommentarer och sexuella hotelser stoppar i alla fall inte mig. Jag blir ju bara mer stärkt, för om det är något jag säger som upprör ”män som hatar kvinnor” så mycket, så måste det ju vara desto MER angeläget att synliggöra!

Men ibland tar jag däremot en djup suck i vetskap om att vi inte har kommit så mycket längre i kampen för jämställdhet.

Vi feminister ses antagligen som ett hot mot ”män som hatar kvinnor” för att de är fullt medvetna om att de kan FÖRLORA på jämställdheten (exempelvis den idag lika självklara som fullständigt galna rätten att mannen är norm), även om det finns en del saker som de faktiskt skulle tjäna på om vi alla lät bli att värdera kvinnor och män olika. Vårdnad om barnen, barnbidraget och föräldraledigheten är några exempel.

Jag håller fullständigt med alla som tycker att vi ska kalla det för vad det är: KVINNOHAT!

Många män ser och hör detta, men gör ingenting. Därför blir jag oerhört glad när jag läser en kommentar från en man som lyder:

Inslaget om män som hatar kvinnor fick mig att gå i taket. En sån excellent uppvisning i ynkedom som sker i det fördolda nästintill. Skrämmande!”

Jag blir varm inombords över varje man som tydligt står upp och säger ifrån. Vi kvinnor behöver stöd av FLER modiga kloka män som tar TYDLIG ställning mot alla former av vardagssexism som bara drabbar kvinnor. Vi har nämligen ALLA en skyldighet att säga ifrån – högt och tydligt.

/Mariann

PS. Kolla gärna länken http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=5094374

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s