Synliggör sexismen i idrottsvärlden och skydda inte kriminella!

Äntligen är det då någon som tar bladet från munnen när det gäller sexismen inom idrottsrörelsen:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article14770730.ab

Ida Ali-Lindqvist är klar och tydlig. Vi har diskuterat detta inom Ninjanätverket flera gånger. Hur länge ska vi stå ut med att det finns en sektor i samhället där det är legitimt att konsekvent förlöjliga kvinnor? När det gäller vad sk manliga idrottsprofiler gör UTANFÖR idrottsarenorna så sprider sig ju attityderna vidare: En kvinna som utsätts för sexbrott osynliggörs fullständigt. Det är bara den stackars mannen som ”råkade våldta en sovande kvinna och hur ska vi se till att han på snabbast sätt kan återgå till idrottandet eftersom han är så bra” eller något ännu värre.

VILL vi ha dessa män som förebilder, och i så fall för VEM? Det vill i varje fall inte jag. Är det fel att spela som en kärring” borde man i varje fall ta konsekvenserna av kriminella handlingar ”som en man” men det är ju precis det man inte verkar vare sig vilja eller kunna. Eller det kanske är så numera att nutida manligt beteende karakteriseras mer av feghet än av mod. Vad vet jag, men jag har mina misstankar.

/Birgitta

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s