Vilka är Ninjafeministerna?

Efter diverse frågor har vi förstått att information behövs om vad vi sysslar med. Vi Ninjafeminister vill därför gärna presentera oss. Det började med ett kvinnligt vänsternätverk och så här presenterades det i vår partiinterna tidning Bulletinen förra året:

Sedan våren 2011 har ett kvinnonätverk träffats i Kalmar, Nybro och Emmaboda. Vi kände efter valet ett gemensamt behov av att prata politik utifrån kvinnors villkor i de politiska rummen, och VIPS så var Café Ninja uppfunnet .
Vi träffas med ojämna mellanrum och umgås och fikar tillsammans. Vi reflekterar kring både litteratur och aktuella händelser i världen. Under hösten planerar vi att bjuda in externa gäster till våra träffar för att utbyta erfarenheter, knyta kontakter och lära oss mer.
Så här säger en av oss:
”Äntligen ett kvinnligt nätverk inom vänstern igen, där jag kan diskutera feminismen utan att bli ifrågasatt, där vi kan stödja varandra i våra uppdrag och peppa eller i värsta fall trösta varandra. Allt för att vi tillsammans ska växa och bli starkare. Vi kallar oss nämligen inte Ninjafeministerna för skojs skull!”

Vi har sedan dess hört synpunkter och farhågor om att vi skulle vara en förening som skulle ”kriga” sig till makt och krossa patriarkatet och att kast-stjärnan kunde betraktas som ett ”olaga hot”.

Vi kan försäkra alla att vi knappast är några nya japan-ninjor precis. Däremot stämmer det att vi tänker ”krossa patriarkatet” på samma sätt som vi tänker ”krossa rasismen”, genom att synliggöra det som är fel och tydligt visa att en annan väg är möjlig. 

Det kvinnliga nätverket utvecklades under våra träffar till att bli ett ninjafeministiskt nätverk både för kvinnor och män och vi lägger nu sakta upp en strategi för att aktivt visa vad feminismen VERKLIGEN går ut på.

Vi är inte de enda ninjafeministerna . En av de första, Nina Björk, uttryckte det så här:

Om nu världen är ond, så tänker jag inte sitta i ett hörn och vara god. Kvinnor har samma rätt som män att äta i stället för att ätas, om det nu är så menyn ser ut”

Vi har nyligen startat en ninjablogg: https://ninjafeminister.wordpress.com

Där presenterar vi oss bl.a. så här:
Vi är ett gäng kvinnor och män i olika åldrar, med olika livserfarenheter, som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp jämställdheten. Vi vill göra feminismen begriplig och visa vad det egentligen handlar om. Vi vill konkret visa och förändra de olika villkoren för kvinnor och män och uppmuntra alla att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas.

Det handlar om LIKA ansvar, rättigheter, skyldigheter och makt oavsett kön!! Vi accepterar inte längre skillnader bara för att vi råkar födas som kvinna eller man!

Vi synliggör ojämställdheten, som drabbar både kvinnor och män, var den än visar sig och ”kastar” kaststjärnor på dem som förtjänar dem (människor som uttalar sig dumt eller dåligt om feminismen, visar sin okunskap i frågan eller nedvärderar andra människor).

Vi tänker synliggöra de strukturer som påverkar och håller tillbaka kvinnor eller män – på arbetsmarknaden, i hemmet, i politiken, i skolan – ja, VAR de än finns! I grunden handlar det om att vi behöver stärka det feministiska arbetet på allvar, att vi måste göra skillnad. Vi måste ta tillvara varandras olikheter och inse att vi alla behövs.

Vi ser bara fördelar med ett nätverk som arbetar för att synliggöra ojämställdheten mellan kvinnor och män – åt båda hållen. Vi har inget emot att kvinnor och män delar på makten och härligheten! Det är ju så ett rättvist samhälle borde se ut, eller hur?

Hälsningar från oss i Vänsternätverket Ninjafeministerna

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s