Konst? Nej, bara konstigt!

Hur i hela fridens namn kan man göra så fel med så stor makt!? Resurserna är det inget fel på, själva idéen var också bra med utförandet – katastrofalt! Undrar ni vad jag skriver om? Det ska jag berätta för er, jag skriver om det idiotiska och osmakliga vår kulturminister Lena Adelsohn gjorde. Hur kan man låta någon bageri (vilket bageri gick på att göra en sådan tårta!?) baka en tårta som ser ut som en svart kvinna… och sen skära i den och le fånigt mot kameran! Jag blir så förbannad! En människa som borde veta bättre och aldrig ställa upp på sådant jippo.

Jag har ingen aning vem som gjort tårtan men syftet var att konsten skulle påvisa hur kvinnors omskärelse sätts samman i vår världsbild (om jag fattat rätt). Men istället för att vara en manifestationMOT det fruktansvärda blev det en skrattfest och ingen eftertanke. För mig är detta smaklöst & skandalöst. Helt enkelt sjukt! Hennes kommentar att ”Konst ska provocera.” borde bli årets skämt. Visst är konst till för att provocera, visa något, lära oss något men definitivt inte till att förvandla det sorgliga till något kul.

Den här personen är definitivt en kandidat för en kaststjärna!

Ush och fy. Jag säger som Afrosvenskarnas riksförbund: kulturministern avgå – nu!

/Laura – modern hemmafru, studerande & Ninjafeminist.

 

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s