Jag hoppas på storvinst!

Jag hittade en intressant artikel på nätet som gick ut på att en kvinnas bästa chans att jämna ut löneskillnaden troligen är att VINNA pengar på lotteri.

Sisådär en 3,6 miljoner skulle räcka för att täcka den FÖRLUSTEN som jag gör under mitt yrkesliv, bara för att jag föddes som kvinna, vilket jag är fullt nöjd med för övrigt.

Dessutom valde jag ett kvinnodominerat yrke och där lär inte lönen förbättras så mycket som den borde innan jag går i pension. Jag stödjer därför de nyexaminerade sjuksköterskorna som nu kräver 24 000 kronor i ingångslön. Det är INTE för mycket begärt. Alla sjukvårdsanställdas löner borde förbättras med minst 5000 kronor. Då skulle vi komma i närheten av det vi är VÄRDA vid jämförelse med andra likvärdiga manliga yrken.

Det räcker inte längre att snacka lika lön för lika arbete om inte facken och arbetsgivarna förstår att det är FEL att kvinnor under sin livstid går miste om mer pengar än vad man kan vinna på Lotto. Min lön avgör hur jag kan och vill leva, vilken bostad jag kan välja, om jag har råd med semester, nya kläder och bil.

Moderaten Sofia Arkelsten menar att jobbskatteavdraget är en jämställdhetsreform bara för att alla som jobbar får behålla mer i plånboken. ”När kvinnor tjänar mer och kan leva på sin lön ökar friheten och jämställdheten. Svaret på frågorna om ökad jämställdhet är fler jobb, inte bidrag” skriver hon.

INGET kan vara mer fel eftersom skälet till att kvinnor får mer av sin inkomst från arbete är försämrade ersättningar i trygghetssystemen. När inkomsten minskar vid sjukdom eller arbetslöshet blir den relativa inkomsten från arbete automatiskt större. Inget som gynnar OSS i sjukvården och i omsorgen precis!

Effekterna av jobbskatteavdraget går överhuvudtaget inte att utvärdera med tillgängliga data, enligt Riksdagens utredningstjänst. En granskning av de data som Arkelsten hänvisar till visar att mäns bruttoinkomst ökade i snitt dubbelt så mycket som kvinnors under borgerlighetens första mandatperiod. Kvinnors inkomster ökade 8 000 kronor om året mot mäns 16 000 kronor.

Jag tänker skicka Sofia en lila KAST-STJÄRNA, fortsätta spela på LOTTO och hoppas på att ordspråket ”Trägen vinner” ska slå in.

/Mariann, sjuksköterska och Ninjafeminist

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s