Vill DU?

‎”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” sa Madeleine Albright. Finns det då analogt med detta en särskild plats i himlen för kvinnor som verkligen hjälper och stöttar varann? Eller kanske ska vi hellre se till att ordna en god plats redan här på jorden?

Ja, det är nog det sistnämnda som vi faktiskt håller på med i vårt Ninjafeministiska nätverk. Det finns dagar då det känns mer nödvändigt än andra. Den feministiska kampen kan i bästa fall drivas av män och kvinnor tillsammans, och det är precis så vi jobbar. En rättvis värld, där könet inte ska spela någon roll för skyldigheter, rättigheter och möjligheter, är en bättre värld. Det är vi överens om. Men, det är en värld där den manliga överordningen försvinner och där den idag så självklara manliga normen blir ersatt av en mänsklig norm. Därigenom förlorar de flesta män makt och inflytande. Vi måste vara så ärliga att vi säger det.

Vad vi vinner är dock rättvisa och en etiskt och moraliskt försvarbar modern samhällsstruktur som ger oss och våra barn en framtid värd att satsa på. DET blir en speciell plats på jorden där vi  kan må väldigt mycket bättre.

DEN vill vi vara med och skapa! Vill DU?

/Birgitta

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vill DU?

 1. Toggan skriver:

  Varför bara en speciell plats på jorden när denna i dag utopi skulle kunna vara global?
  Vi måste alla ändra på vårat sinne och inse att mammon Beelzebub är ondskan på jorden
  och det som söndrar oss till det som fortfarande är i dag.
  Inse detta så skall jag ställa upp i eran kamp för ni är alla underbara men endå mer
  underbara då ni vågar att erkänna detta och då skall jag helhjärtat stödja er.
  Toggan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s