Aktion 8 mars: Kaststjärna och flygblad

Idag delade vi i Ninjafeministnätverket ut flygblad i både Kalmar och Nybro på temat Stoppa våldet mot kvinnor.

(Bilden ovan är från Kalmar där jag och tre kamrater var med.) 

Flygbladen hade strykande åtgång och det blev tillfällen till flera samtal om det nödvändiga i att vi öppnar ögonen och säger ifrån, tillsammans. Så snabbt har jag aldrig blivit av med flygblad i något sammanhang! Speciellt en kommentar minns jag. Det var ett gäng med killar som kom gående och jag gick fram med ett papper och sa ”Stoppa våldet mot kvinnor!” med ganska bestämd stämma. Den närmaste killen vände sig bort men en av de andra sa ”Ta emot det! Det är viktigt faktiskt!”. Det kändes himla skönt. Det FINNS en medvetenhet, men den kan bli större och den kan leda till mer handling.

Vi kastade också ut vår allra första symboliska Kaststjärna till alla män som slår kvinnor. Våldet måste uppmärksammas. Vi kan inte tiga stilla när vi vet att det finns systrar som lider under våld och tvång, och att det dessutom blir fler och fler som drabbas värre och värre. Vi borde ha kommit längre i ett välmående och välutbildat land som Sverige. Vi kommer att fortsätta kampen!

/Birgitta

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s