Åh åh åh killar, ni måste höja era röster för att höras!

Det ökande våldet mot kvinnor är ett ansvar för alla, även män.

För problemen finns där även om den snälle mannen och hans närmaste omgivning sköter sig. De kan naturligtvis inte stå till svars för vad en del rötägg tar sig för. Skuld har bara den som utfört våldet, men vi har alla en skyldighet att säga ifrån, även män.

En man kan inte fortsätta tiga eller svara något i stil med ”Jag slår inte min partner/fru och ”Jag skulle aldrig våldta en tjej” samtidigt som han inte reagerar för vad som händer och till och med kan tycka att kvinnan får skylla sig själv om hon är full eller klär sig ”utmanande”. Vad som nu menas med det!

Jag kan tycka vad jag vill om att en del killar i 20-30-årsåldern klär sig ”utmanande” med bar överkopp, shorts, uppknäppt skjorta med mera. Men jag kan väl inte nypa dem i häcken eller något liknande för det? En del män tar sig den rätten mot kvinnorna utan att fråga om lov . Andra män ser detta och gör inget. För mig och många andra kvinnor är det endast ett ”Ja” som gäller innan det är fritt fram. Vi måste alla säga ifrån högt och tydligt när någon tafsar på en kvinna eller trycker sig mot en kvinna bakifrån i kön, kommer med nedlåtande kommentarer med mera.

Sexuella trakasserier och våldtäkt är vanligare än vad vi någonsin tror. Fråga kvinnorna i er omgivning om de någon gång har blivit utsatta för det och ni kommer att bli förvånade över resultatet! Jag gissar på att minst hälften svarar ”ja” utan att ens tänka efter. Mäns förtryck av kvinnor finns i många olika former, ibland omedvetna för båda könen och både män och kvinnor förlorar på detta. Att det ena könet sätter sig på det andra är ett val man gör och det valet kan man ändra på.

Många män skulle aldrig komma på tanken att förnedra, slå eller våldta en kvinna, men får lida för vad en del andra män tar sig för. Vi kvinnor vet nämligen inte vilka som är vilka.

Jag tror inte, som vissa manshatande kvinnor, att alla män är möjliga misshandlare och våldtäktsmän.  Tvärtom finns det massor av underbara snälla omtänksamma män. Därför tror jag att alla snälla omtänksamma män skulle tjäna på att öppet visa vad de tycker om våldet och tala om det högt och tydligt.

Kampen mot kvinnovåldet kan inte vi kvinnor själva ta hand om.

Kram / Mariann

Annonser

Om ninjafeminister

Vi är ett gäng kvinnor och numera även män i olika åldrar, med olika livserfarenheter som vill förändra världen till det bättre och lyfta upp frågan om jämställdhet. Vi vill visa vad feminism handlar om och hjälpa kvinnor att våga ta för sig och inte låta sig nedvärderas. Vi ger oss inte förrän vi når resultat. Kvinnor och män är lika mycket värda och ska värderas lika. Så enkelt är det! Välkomna till vårt nätverk!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s